Werken bij Energiewacht Word jij onze nieuwe collega?

Energiewacht BV is per 1 januari 2021 de nieuwe naam van hét servicebedrijf van Essent in Noordoost Nederland. Energiewacht BV is een bundeling van krachten van Energiewacht in Zwolle, Energiewacht NV in Assen en Geas Energiewacht in Enschede. Energiewacht is werkzaam in Overijssel, Friesland, Drenthe, Groningen, Utrecht, Noord-Holland, Flevoland en Gelderland. In totaal werken er circa 1.000 medewerkers verspreid over 14 vestigingen. Onze nieuwe organisatie is nog volop in ontwikkeling en er is een grote gedrevenheid om de ambities te realiseren. Bij Energiewacht zit je in het hart van de verandering en krijg je de mogelijkheid om mede vorm te geven aan de nieuwe organisatie.
 
Wij zijn dan ook een vernieuwende organisatie met een open bedrijfscultuur waarin wij op een professionele, menselijke en collegiale manier met elkaar samenwerken. Kwaliteit, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij dan ook erg belangrijk. 

 

 

Bij Energiewacht (standplaats in overleg Zwolle, Assen of Enschede) is een vacature ontstaan voor een:

 

ICT Business Architect

Ben jij breed georiënteerd en kan jij een brug slaan tussen ICT en werkprocessen? Wil jij onze applicaties vormgeven binnen ons nieuwe integratiebedrijf? Kan jij zaken projectmatig goed organiseren en het key-user model naar een next level brengen? 
 
In de functie draag jij zorg voor de ontwikkeling en implementatie van de optimale ICT Business applicatiearchitectuur. Je verzekert hierbij een optimale inrichting en werking van de bedrijfsapplicaties. Hierbij kan je denken aan de ontwikkeling en samenvoeging van meerdere ERP pakketten naar één nieuw ERP pakket. Je werkzaamheden zijn zeer gevarieerd en divers. Je kunt denken aan deelname in workshops voor proces verbeteringen en nieuwe applicaties of je onderzoekt de mogelijkheid om een digitaal bestelsysteem te koppelen aan één van de huidige ERP pakketten. Kortom: een leuke, uitdagende klus in een snel veranderende omgeving. Ben jij een bouwer en stap jij in deze snel rijdende trein van ons nieuwe integratiebedrijf? 
 
Je bent een type die verbindingen makkelijk legt, conceptueel kan denken en uitstekend kan samenwerken met de verschillende stakeholders binnen de organisatie. Je bent namelijk bezig met jaarplannen, roadmaps en strategie die je gezamenlijk uitvoert in samenwerking met diverse geledingen binnen de organisatie van Energiewacht. Denk hierbij aan afdelingshoofden binnen Noordoost-Nederland, de overige Service Partners en Essent. 
 
Op de afdeling ICT van Energiewacht staat de implementatie en integratie van het nieuwe fusiebedrijf centraal. De ICT afdeling bestaat uit 17 collega’s met ieder zijn eigen specialisme vanuit de afdeling ICT Operations en ICT Projecten. Denk bij ICT Operations aan een 1e Lijn Helpdesk, 2e lijn Applicatiebeheer, 2e lijn Systeem/netwerkbeheer en Technisch BI. Deze specialismes zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie (Run). Jij werkt binnen de afdeling Projecten nauw samen met 2 functioneel beheerders en bent samen met de business verantwoordelijk voor de transformatie en implementatie van de nieuwe ICT architectuur (Change). 
 
De afdeling ICT is verantwoordelijk voor een complex applicatielandschap van 3 hoofdlocaties, 2 datacenters, 20 nevenvestigingen, 600 interne gebruikers en 600 buitendienstmedewerkers. De standplaats van de locatie is bespreekbaar. Omdat je verantwoordelijk bent voor meerdere vestigingen, zoals Enschede, Zwolle en Assen, ben je flexibel om te reizen naar de verschillende locaties. 
 

Functie-eisen:

Je hebt ruime ervaring bij een corporate organisatie in een rol binnen applicatieontwikkeling, implementatie, architectuur en beheer. 
Projectmanagementvaardigheden en ervaring als projectleider van ERP applicaties. 
Je werkt projectmatig, zelfstandig en gestructureerd en beschikt over uitstekende soft-skills in de samenwerking met je stakeholders en interne collega’s. 
 

De volgende kennisgebieden breng jij mee: 

HBO of Academisch werk- en denkniveau (Informatica of Bedrijfskunde); 
Aantoonbare ervaring en kennis van ICT standaarden en complexe ICT-landschappen
Kennis van meerdere ICT governance modellen
Kennis van Microsoft Dynamics (Business Central) en / of andere ERP systemen
Kennis van ICT processen en project frameworks (Cobit4, ITIL, Prince2) 
Kennis van veelvoorkomende interface technieken (SOAP, Webservices, XML)
 

Wat bieden wij?

Jouw werkomgeving bij ons bedrijf is een plezierige, afwisselende werkomgeving met enthousiaste en behulpzame collega’s
Op basis van jouw ervaring ontvang je een maandsalaris van minimaal € 5.835,- en maximaal €7.293,- o.b.v. fulltime dienstverband. 
Een dienstverband voor 38 uur per week  
Jouw arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Metaal en Techniek, waaronder bv. 25 vakantiedagen, 13 adv-dagen bij een fulltime dienstverband en een pensioenregeling bij PMT 
Jouw arbeidsvoorwaarden worden aangevuld met onze eigen bedrijfsregelingen (zoals bijv. reiskostenvergoeding, een telefoon en laptop van de zaak);
Wij bieden jou een contract voor de duur van een jaar met de intentie voor een vaste aanstelling. 
Functiegerichte cursussen en/of opleidingen.
De procedure bestaat uit twee interviews. 
 
Herken jij jezelf in dit profiel en durf je de uitdaging aan? Stuur dan een brief met curriculum vitae per e-mail aan sollicitatie@energiewacht.nl, ter attentie van Bart Otten (recruiter). Voor meer informatie over de inhoud van de vacature kan je mailen of bellen naar Auke Dijkstra, mailadres: a.dijkstra@ewacht.nl ; mobiel nummer 06-15014320. 
 
 

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten