Werken bij Energiewacht Word jij onze nieuwe Senior Business Controller?

Energiewacht BV is per 1 januari 2021 de nieuwe naam van hét servicebedrijf van Essent in Noordoost Nederland. Energiewacht BV is een bundeling van krachten van Energiewacht in Zwolle, Energiewacht NV in Assen en Geas Energiewacht in Enschede. Energiewacht is werkzaam in Overijssel, Friesland, Drenthe, Groningen, Utrecht, Noord-Holland, Flevoland en Gelderland. In totaal werken er circa 1.000 medewerkers verspreid over 14 vestigingen. Onze nieuwe organisatie is nog volop in ontwikkeling en er is een grote gedrevenheid om de ambities te realiseren. Bij Energiewacht zit je in het hart van de verandering en krijg je de mogelijkheid om mede vorm te geven aan de nieuwe organisatie.
 
Wij helpen klanten met het maken van de juiste keuze om zo hun huis of bedrijfspand duurzaam en energiezuinig te maken met als doel de CO2-uitstoot te verminderen en de volgende stap te zetten in de energietransitie. Dit doen wij door het aanbieden van -en adviseren over- energiebesparende en duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen, isolatie, warmtepompen, verwarming, service & onderhoud en installatie. Kortom, Energiewacht voorziet in een totaalpakket aan energieoplossingen uitgevoerd door een top team van medewerkers.
 
Wij zijn dan ook een vernieuwende organisatie met een open bedrijfscultuur waarin wij op een professionele, menselijke en collegiale manier met elkaar samenwerken. Kwaliteit, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij dan ook erg belangrijk. 
Je gaat werken voor een solide bedrijf waar je werkt in de snel veranderende én interessante wereld van Energie en Duurzaamheid. Stap jij in deze snel rijdende trein van ons nieuwe integratiebedrijf?

 

Bij Energiewacht in Zwolle is een vacature ontstaan voor een:

Senior Business Controller (38 uur per week)

 

Ben jij een Senior Business Controller die ondersteuning en richting wil geven aan de business van Energiewacht? Ben jij analytisch sterk en weet jij de link te leggen tussen de cijfers en de business? Ben jij in staat om onze organisatie op basis van jouw scherpe analyses te sturen, te beheersen en te verbeteren?

 

In deze functie ben je onderdeel van de afdeling Finance & Control. Deze afdeling bestaat onder meer uit Business Control, Financial Control en de Financiële Administratie. Je werkt veel samen met de Financial Controllers en daarbij bezoek je regelmatig onze vestigingen in de regio om de aansluiting te zoeken met de business vanuit jouw specialisme.

 

In deze functie bied je optimale ondersteuning aan onze business door het leveren van management rapportages, vooruitkijkende analyses en performance management. Je genereert financiële stuurinformatie gebaseerd op betrouwbare schattingen en forecasts.

 

Binnen jouw resultaatgebieden analyseer, challenge en ondersteun je de business op verschillende gebieden, zoals business cases, investeringsvoorstellen, (complexe) salestrajecten, aanbestedingen en projectuitgaven. Je werkt business cases uit, waarbij je rapporteert aan en werkt onder leiding van de manager Finance & Control. Daarbij adviseer je bij deze opzet over efficiency, productiviteit en kpi’s.

 

Daarbij zijn onderstaande verantwoordelijkheidsgebieden onderdeel van je functie:

Planning & Control cyclus
Voorbereiden en uitvoeren van de Planning & Control cyclus

Vooruitkijken
Managementinformatie gebaseerd op betrouwbare schattingen, forecasts, budget realisatie en het genereren van financiële stuurinformatie

Performance Management
Uitvoeren en ondersteunen van benchmark onderzoek, analyseren, ontwikkelen en monitoren van KPI’s en het managen van synergie en verbeterprogramma’s.

 

In deze functie is het belangrijk dat je communicatief sterk bent, beschikt over goede adviesvaardigheden en dat je een sterk conceptueel vermogen hebt. Je kunt goed omgaan met weerstanden en je weet adviezen op een sterke en gefundeerde manier over te brengen richting de operationele afdelingen. In de functie rapporteer en werk je nauw samen met ons moederbedrijf Essent en raadpleeg je de specialisten bij Essent op fiscaal / financieel en risk management gebied.

 

Je gaat werken in een werkomgeving waarin samenwerken en eerlijkheid centraal staan. De afdeling bestaat uit kundige professionals waarin er hard gewerkt wordt, maar er ook ruimte is voor persoonlijk contact en humor. De functie biedt veel uitdaging, afwisseling en de ruimte om jouw eigen bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen van onze business.  

 

Functie-eisen

- Je hebt bij voorkeur 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie als senior business controller, waarbij advisering van business MT’s tot je taken behoorde.

 

- Je beschikt over HBO/WO opleidingsniveau op gebied van bedrijfseconomie of bedrijfskunde. Een afgeronde Register controlling opleiding is een pré.

 

- Je hebt kennis van business en primaire bedrijfsprocessen in een grote organisatie. Daarbij heb je een brede kennis van financiële/fiscale/risk management kaders en kennen financiële systemen voor jou geen geheimen.

 

- Je hebt bij voorkeur ervaring in een technische productie en/of projecten omgeving.

 

- Je beschikt over organisatiesensitiviteit en je kan goed samenwerken. Je bent een stevige en onafhankelijke adviespartner voor de business, waarbij je gevraagd en ongevraagd jouw adviezen geeft en deze op de juiste manier kan verwoorden en funderen.

 

Wat bieden wij?

- Jouw werkomgeving bij ons bedrijf is plezierige en afwisselend. Je werkt in een leuk team met enthousiaste en behulpzame collega’s

 

- Een dienstverband voor 38 uur  


- Wij bieden jou een contract voor de duur van een jaar met de intentie voor een vaste aanstelling.

 

- Op basis van jouw ervaring ontvang je een maandsalaris van minimaal € 4.274,- en maximaal €5.393,- o.b.v. fulltime dienstverband;

 

- Jouw arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Metaal en Techniek, waaronder bv. 25 vakantiedagen, 13 adv-dagen bij een fulltime dienstverband en een pensioenregeling bij PMT.

 

-Jouw arbeidsvoorwaarden worden aangevuld met onze eigen bedrijfsregelingen (zoals bijv reiskostenvergoeding, laptop en mobiele telefoon).

 

- Energiewacht biedt diverse leuke extra’s zoals personeelskorting op onze producten, een bedrijfsfitnessregeling, een bonusregeling bij het behalen van de organisatie- en persoonlijke doelstellingen, een studiekostenregeling en een attentieregeling.

 

Herken jij jezelf in dit profiel en durf je de uitdaging aan? Stuur dan een brief met curriculum vitae per e-mail aan sollicitatie@energiewacht.nl, ter attentie van Bart Otten (recruiter).  De procedure bestaat uit 2 gesprekken en een assessment kan onderdeel uit maken van de procedure.

 

Solliciteer op deze functie

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten