Werken bij Energiewacht Word jij onze nieuwe Teamleider Financiële Administratie in Zwolle?

Energiewacht BV is per 1 januari 2021 de nieuwe naam van hét servicebedrijf van Essent in Noordoost Nederland. Energiewacht is werkzaam in Overijssel, Friesland, Drenthe, Groningen, Utrecht, Noord-Holland, Flevoland en Gelderland. In totaal werken er circa 1.000 medewerkers verspreid over 14 vestigingen. Onze nieuwe organisatie is nog volop in ontwikkeling en er is een grote gedrevenheid om de ambities te realiseren. Bij Energiewacht zit je in het hart van de verandering en krijg je de mogelijkheid om mede vorm te geven aan de nieuwe organisatie.
 
Wij zijn dan ook een vernieuwende organisatie met een open bedrijfscultuur waarin wij op een professionele, menselijke en collegiale manier met elkaar samenwerken. Kwaliteit, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij dan ook erg belangrijk. 
Je gaat werken voor een solide bedrijf waar je werkt in de snel veranderende én interessante wereld van Energie en Duurzaamheid. Stap jij in deze snel rijdende trein van ons nieuwe integratiebedrijf?

 

 

Bij Energiewacht in Zwolle is een vacature ontstaan voor een:

 

Teamleider Financiële Administratie (38 uur per week)

 

Heb jij ervaring in leidinggeven en coördineren in een financiële omgeving? Heb jij affiniteit met het in het inrichten van een efficiënte administratie van de bedrijfsprocessen? Krijg je energie om een optimaal werkklimaat op de afdeling en met je team te realiseren?  

 

In deze functie zorg je, samen met jouw team, voor een efficiënte administratie van bedrijfsprocessen. Denk hierbij aan algemene financiële activiteiten, debiteurenbeheer, crediteurenbeheer en facturatie. Je bent onderdeel van de afdeling Finance en Control. Deze afdeling bestaat onder meer uit Business Control, Financial Control en de Financiële Administratie. 

 

Je coördineert alle voorkomende werkzaamheden op de afdeling Financiële Administratie en je geeft hierbij leiding aan je collega’s van de financiële administratie, de debiteurenadministratie, de crediteurenadministratie en de facturatie. Je werkt in een team met 16 kundige professionals waarin samenwerken en eerlijkheid in een plezierige werkomgeving centraal staan.   

 

Onderstaand een korte samenvatting van de verantwoordelijkheidsgebieden: 

 

Financiële administratie:
Binnen dit onderdeel ben je verantwoordelijk voor het volgens vaste planning maandelijks afsluiten van de financiële administratie. Deze afsluiting vormt de basis voor het maandelijks opleveren van een V & W, balans en Kasstroom, het opzetten van een liquiditeitsplanning en het bewaken daarvan. Uiteraard houd je hierbij afstemming met de verschillende deeladministraties binnen de afdeling. 

 

Crediteuren- debiteurenadministratie en facturatie:
Je zorgt samen met je team dat er een controle is op de afhandeling van de (inkoop)facturen, contractvoorwaarden en inkoopopdrachten. Uiteindelijk zorgt je team dat er sprake is van juiste, tijdige en volledige facturatie en dat de contractafspraken goed zijn verwerkt in het facturatieproces. Ook zorg je dat de dossiers bij de incassobureaus worden bewaakt en dat er een goed zicht is op het herinneringen- aanmaning en incassoproces. 

 

In de functie als Teamleider werk je intensief samen met andere afdelingen binnen Energiewacht. Jij bent hierin een verbinder en zoekt naar constructieve oplossingen om gezamenlijk resultaat en oplossingen te realiseren. Waar nodig kan je escaleren en daarbij ben je in staat om de taken binnen het team op de juiste manier te delegeren. Tevens zal je je in deze functie, samen met een projectteam, bezig houden met de ontwikkeling van een nieuw ERP-pakket en de implementatie van de bestaande en nieuwe bedrijfsprocessen in het nieuwe systeem. 

 

In deze functie heb je een veelzijdige en afwisselende baan. Door jouw coachende leiderschapsstijl gaan je collega’s met plezier naar het werk en is er sprake van een goed functionerend team. Je organiseert tevens overleggen met je team om gezamenlijk de speerpunten als team te realiseren. Je bent een mentor en coach voor je collega’s binnen het team en je weet een goede balans te vinden tussen sturing en zelfsturing van medewerkers in een prettige en uitdagende werkomgeving. 

 

Functie-eisen

- Je hebt bij voorkeur minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie binnen het genoemde vakgebied, aangevuld met een financiële of bedrijfseconomische hbo opleiding

- Je hebt een brede scope in de financiële wereld op het gebied van boekhouden, incasso’s, salarissen, procedures, treasury en het draaien van maandfacturatie 

- Je bent accuraat en communicatief vaardig, je bent cijfermatig ingesteld en beschikt over een sterk verantwoordelijkheidsgevoel 

- Je beschikt over uitstekende managementvaardigheden op het gebied van gesprekstechnieken, stijl van leiding geven en bedrijfsvoering 

- Je beschikt over organisatiesensitiviteit en je durft beslissingen te nemen. Je bent daarbij een mensgerichte persoonlijkheid die op een open, eerlijke en transparante manier te werk gaat

- Je bent in staat om strakke deadlines en kwaliteitsverbeteringen door te voeren, waarbij je er voor zorgt dat je die samen met je team behaalt

 

Wat bieden wij?

- Jouw werkomgeving bij ons bedrijf is plezierige en afwisselend in een leuk team met enthousiaste en behulpzame collega’s
- Een dienstverband voor 38 uur  

- Op basis van jouw ervaring ontvang je een maandsalaris van minimaal € 5.091,- en maximaal € 6.364,- o.b.v. fulltime dienstverband

- Wij bieden jou een contract voor de duur van een jaar met de intentie voor een vaste aanstelling.

- Jouw arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Metaal en Techniek, waaronder bv. 25 vakantiedagen, 13 adv-dagen bij een fulltime dienstverband en een pensioenregeling bij PMT. 

- Jouw arbeidsvoorwaarden worden aangevuld met onze eigen bedrijfsregelingen (zoals bijv. reiskostenvergoeding, laptop en mobiele telefoon).

- Energiewacht biedt diverse leuke extra’s zoals personeelskorting op onze producten, een bedrijfsfitnessregeling, een bonusregeling bij het behalen van de organisatie- en persoonlijke doelstellingen, een studiekostenregeling en een attentieregeling.

 

Herken jij jezelf in dit profiel en durf je de uitdaging aan? Stuur dan een brief met curriculum vitae per e-mail aan sollicitatie@energiewacht.nl, ter attentie van Bart Otten (recruiter).  De procedure bestaat uit 2 gesprekken en een assessment kan onderdeel uit maken van de procedure. 

 

 

Solliciteer op deze functie

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten