Werken bij Energiewacht Word jij onze nieuwe collega?

Energiewacht BV is per 1 januari 2021 de nieuwe naam van hét servicebedrijf van Essent in Noordoost Nederland. Energiewacht BV is een bundeling van krachten van Energiewacht in Zwolle, Energiewacht NV in Assen en Geas Energiewacht in Enschede. Energiewacht is werkzaam in Overijssel, Friesland, Drenthe, Groningen, Utrecht, Noord-Holland, Flevoland en Gelderland. In totaal werken er circa 1.000 medewerkers verspreid over 14 vestigingen. Onze nieuwe organisatie is nog volop in ontwikkeling en er is een grote gedrevenheid om de ambities te realiseren. Bij Energiewacht zit je in het hart van de verandering en krijg je de mogelijkheid om mede vorm te geven aan de nieuwe organisatie.
 
Wij zijn dan ook een vernieuwende organisatie met een open bedrijfscultuur waarin wij op een professionele, menselijke en collegiale manier met elkaar samenwerken. Kwaliteit, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij dan ook erg belangrijk. 

 

 

Bij Energiewacht (standplaats Zwolle of Enschede) is een vacature ontstaan voor een:

Teamleider Verkoop B2C

Ben je een natuurlijke leider en spreekt leidinggeven in een commerciële omgeving jou aan? Krijg je energie van het realiseren van een gezamenlijke (verkoop)doelstelling en ben jij een verbinder?  
 
Binnen deze functie rapporteer je aan de Commercieel Manager B2C en geef je leiding aan 1 van de 2 teams met duurzaam adviseurs (12/13 FTE). Je komt te werken op een levendige verkoopafdeling. De afdeling verkoop is verantwoordelijk voor het adviseren en verkopen van comfortproducten en duurzame toepassingen. Het team bestaat uit 13 adviseurs. De werktijden zijn van 08:00 tot 17:00 voor 38 uur in de week en de standplaats is in overleg met jouw situatie. En natuurlijk ben je geregeld op pad samen met je mensen.
 
In de functie draag jij samen met je team zorg voor leadgeneratie en het behalen van verkoopaantallen binnen het B2C kanaal voor alle producten en diensten van Energiewacht in overeenstemming met het B2C verkoopplan. 
In de functie als Teamleider Verkoop B2C ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Je hebt wekelijks overleg om de resultaten te analyseren, beoordeelt of de agenda’s van de adviseurs goed gevuld zijn en bespreekt lopende zaken met de adviseurs. 
 
Je hebt daarbij contact met installateurs en andere afdelingen van Energiewacht. Je kunt goed omgaan met klachten van klanten, handelt deze ook correct af. Je zorgt voor een goede discipline en structuur binnen het team om de voortgang goed te kunnen bewaken. Jij zorgt dat de adviseurs voldoende getraind worden om de kennis up-to-date te houden en je bent coördinator voor het verkoopgedeelte. 
 
Daarbij werk je samen met de Teamleider binnendienst, commercieel medewerkers, de Teamleider Commercieel Klantcontact, vestigingsleiders en de overige teamcoördinatoren. Binnen Energiewacht zijn afdelingen geïntegreerd en vanuit 3 vestigingen tot 1 bedrijf samengevoegd. Jij zorgt voor een optimale samenwerking tussen de onderlinge adviseurs binnen de afdeling en de locaties vanuit de ingezette verandering. 
 
In de rol als teamleider geef je richting en sturing aan je medewerkers. Daarbij voer je resultaatgesprekken, functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken met medewerkers. In deze functie heb je een veelzijdige en afwisselende baan. Door jouw coachende leiderschapsstijl gaan je collega’s met plezier naar het werk en is er sprake van een goed functionerend team.
 

 Functie-eisen

Je hebt een hbo afgeronde opleiding, dan wel hbo denk- en werkniveau 
Minimaal 5 jaar ervaring in vergelijkbare functie als leidinggevende
Je kan groepsgericht en individueel leiding geven en uitstekend samenwerken met interne collega’s en overige stakeholders. 
Je beschikt over sales- en verkooptechnieken
 

Wat bieden wij?

Jouw werkomgeving bij ons bedrijf is een plezierige, afwisselende werkomgeving met enthousiaste en behulpzame collega’s;
Een dienstverband voor 38 uur. 
Op basis van jouw ervaring ontvang je een maandsalaris van minimaal €3.754,- en maximaal €4.693,- o.b.v. fulltime dienstverband.  
Jouw arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Metaal en Techniek, waaronder bv. 25 vakantiedagen, 13 adv-dagen bij een fulltime dienstverband en een pensioenregeling bij PMT;
Jouw arbeidsvoorwaarden worden aangevuld met onze eigen bedrijfsregelingen (zoals bijv. reiskostenvergoeding, een telefoon en laptop van de zaak) 
Wij bieden jou een contract voor de duur van een jaar met de intentie voor een vaste aanstelling.
De procedure bestaat uit twee interviews. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. 
 

Herken jij jezelf in dit profiel en durf je de uitdaging aan? Stuur dan een brief met curriculum vitae per e-mail aan sollicitatie@energiewacht.nl, ter attentie van Bart Otten (recruiter). 

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten