Werken bij Energiewacht Word jij onze nieuwe Technisch Adviseur buitendienst?

Energiewacht is werkzaam in Overijssel, Friesland, Drenthe, Groningen, Utrecht, Noord-Holland, Flevoland en Gelderland. In totaal werken er circa 1.000 medewerkers verspreid over 14 vestigingen. Onze organisatie is nog volop in ontwikkeling en er is een grote gedrevenheid om de ambities te realiseren.

 

Wij zijn dan ook een vernieuwende organisatie met een open bedrijfscultuur waarin wij op een professionele, menselijke en collegiale manier met elkaar samenwerken. Kwaliteit, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij dan ook erg belangrijk.

 

Je gaat werken voor een solide bedrijf waar je werkt in de snel veranderende én interessante wereld van Energie en Duurzaamheid. Stap jij in deze rijdende trein?

 
Bij Energiewacht in de regio Zwolle is een vacature ontstaan voor een: 
 

Technisch Adviseur Buitendienst (40 uur) 

(bij voorkeur woonachtig in Flevoland / Overijssel)


Zoek je een functie in de buitendienst waarin je commerciële kansen wil benutten en onze particuliere en klein zakelijke klanten wil adviseren over duurzame producten? Heb jij technische affiniteit en een natuurlijke interesse in verduurzaming?

 

In deze functie ben je veel op pad richting onze particuliere klanten (ongeveer 80% van je werkzaamheden). In de buitendienst werk je in het midden van ons verzorgingsgebied. Je werkt op basis van de planning die is gemaakt door ons klantcontactcentrum en je bezoekt klanten waarbij er sprake is van een concrete aankoopbehoefte op het gebied van verduurzaming.

 

Naar aanleiding van jouw afspraak bij de klant inventariseer je middels jouw analyse de verduurzamingsvragen op het gebied van bijvoorbeeld cv-ketels, warmtepompen en zonnepanelen. Denk hierbij aan een advies met betrekking tot de vervanging van een cv-ketel of de aanschaf van een warmtepomp. Ook kunnen onze klanten advies vragen over het besparen van energie in hun woning. Jij adviseert onze klanten en je maakt een passende offerte.  

 

Als klanteigenaar zorg je voor een volledige instructie richting de opvolgende partij. Je hebt dan ook veel contacten met de werkvoorbereider, planner en onze collega’s van de binnendienst. De binnendienst verzorgt namelijk de bestelling van de materialen richting de installerende partij. Samen met je collega’s zorgen jullie dat de opdracht richting onze klant op een uitstekende manier wordt uitgevoerd.  

Naast je klantbezoeken hou je dan ook je administratie bij en neem je telefoon van klanten aan naar aanleiding van je afgelegde bezoeken.

 

Je bent werkzaam voor de afdeling Commercie die is afgesplitst in 5 takken; Projecten, Duurzaam Advies en Beheer, B2B, B2C en Marketing. Je werkt voor het onderdeel B2C, welke bestaat uit Verkoop, Commercieel Klantcontact en de afdeling Commerciële Binnendienst. Binnen jouw afdeling werken er 27 adviseurs , waarvan 7 online adviseurs.

 

Wekelijks heb je overleg met je collega’s en je teamleider. Ook zijn er daarnaast diverse trainingen om je kennis bij te houden en je verkoopgesprekken te verbeteren. Ook zijn er vergaderingen met je team of persoonlijk met je Teamleider.

 

 Functie-eisen

 • Je hebt recente werkervaring in een soortgelijke functie op commercieel en technisch gebied
 • Je kan goed luisteren, de juiste vragen stellen en uiteindelijk het beste advies aan de klant kan geven vanuit een adviserende rol
 • Omdat je adviseert over een brede variatie aan duurzame producten is het belangrijk dat je interesse hebt in de techniek achter de producten en diensten van Energiewacht.
 • Je kan nauwgezet werken en uitstekend samenwerken met jouw team en de betrokken partijen bij het verkoopproces.
   

Wat bieden wij?

 • Jouw werkomgeving bij ons bedrijf is een plezierige, afwisselende werkomgeving met enthousiaste en behulpzame collega’s;
 • Een dienstverband voor 40 uur per week;
 • Op basis van jouw ervaring ontvang je een maandsalaris van minimaal €2.893,- en maximaal €3.782,- o.b.v. fulltime dienstverband;
 • Jouw arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Metaal en Techniek, waaronder bv. 25 vakantiedagen, 13 adv-dagen bij een fulltime dienstverband en een pensioenregeling bij PMT;
 • Jouw arbeidsvoorwaarden worden aangevuld met onze eigen bedrijfsregelingen (zoals bijv reiskostenvergoeding, auto, een telefoon en laptop van de zaak);
 • Energiewacht biedt diverse leuke extra’s zoals personeelskorting op onze producten, een bedrijfsfitnessregeling, een bonusregeling bij het behalen van de organisatie- en persoonlijke doelstellingen, een actief opleidingsbeleid en een attentieregeling;

Herken jij jezelf in dit profiel en durf je de uitdaging aan? Stuur dan een brief met curriculum vitae per e-mail aan sollicitatie@energiewacht.nl, ter attentie van Bart Otten (recruiter).

 

Solliciteer op deze functie

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten