Energiewacht Groep Wonen zonder gas... dat doet u zo! Vraag meer informatie aan

Wonen zonder gas met Energiewacht Groep

Eind maart ondertekenden 15 energiebedrijven en milieuorganisaties, waaronder Essent, een manifest. Als onderdeel van de Essentgroep ondersteunt Energiewacht Groep dit voorstel om vanaf 1 januari 2021 de traditionele gasgestookte CV-ketels geleidelijk te vervangen door een hybride systeem, een warmtepomp of andere nieuwe alternatieven. 

Duurzaam en energiezuinig leven, het is echt mogelijk!
De ontwikkelingen in de branche en in technieken zijn inmiddels zo ver dat het relatief eenvoudig is om de stap naar nieuwe duurzame energie te zetten. Door de duurzame alternatieven voor verwarmen aan te vullen met energiebesparende producten, zoals isolatie en ledverlichting, en zonnepanelen en warmtepompen, om duurzame opwekking mogelijk te maken, is een duurzamer en energiezuinig leven mogelijk voor iedereen. Hiermee zorgen we ervoor dat onze positieve bijdrage aan de realisatie van de klimaatdoelstellingen nog groter wordt. 

Energiewacht Groep adviseert u daarom graag hoe u zich kunt voorbereiden op deze ontwikkelingen.

 

Het begint allemaal bij isolatie

Het is belangijk om de warmte die uw huis binnenkomt ook binnen te houden.
Daarom is een goede isolatie van belang. Denk hierbij aan vloer- dak- en spouwmuurisolatie. Door uw woning te isoleren kunt u in de zomer de warmte buiten houden, terwijl u in de winter minder last zult hebben van tocht en kou. 
 

Lees meer over isolatie

 

Hoe kan ik mijn woning verwarmen
zonder gas?

Een alternatief voor de CV-ketel is bijvoorbeeld een hybride warmtepomp. Een hybride warmtepomp is een apparaat dat energie uit de buitenlucht kan opnemen en op die manier met koelere lucht een woning kan verwarmen. Daarnaast zorgt een goede isolatie ervoor dat deze warmte zoveel mogelijk binnen blijft.
 

Lees meer over de warmtepomp

 

Hoe kan ik douchen zonder gas?

Een prima oplossing voor warm water zonder gas is een zonneboiler of een warmtepomp. Met behulp van een zonnecollector op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen in de boiler. Een zonneboiler kan ook gebruikt worden in combinatie met een elektrische boiler, voor als de zon te weinig oplevert. Daarnaast kan de hybride warmtepomp ook gebruikt worden om kraanwater te verwarmen.
 

Lees meer over zonneboilers

 

Besparen met zonnepanelen

Naast het sparen van gasverbruik kunt u ook besparen op het gebruik van elektriciteit. Door het installeren van zonnepanelen op het dak daalt uw energierekening. De zonnepanelen leveren elektriciteit waardoor uw verbruik daalt. Op basis van o.a. de ligging en grootte van uw dak en uw huidige elektriciteitsverbruik kan Energiewacht Groep u adviseren welke type panelen het meest geschikt zijn.
 

Lees meer over zonnepanelen

 

Moet ik nog wel investeren in een nieuwe CV-ketel?

Bij de keuze tussen een CV-ketel en een warmtepomp is het goed te bedenken dat helemaal gasloos wonen grote investeringen vergt in installaties en isolatie van de woning. Dat is voor de meeste mensen budget technisch niet in één keer haalbaar. Een geschikte tussenstap naar minder gasverbruik is de combinatie van een CV-ketel met een hybride warmtepomp. Het is ook mogelijk om een hybride warmtepomp later nog op een CV-installatie aan te sluiten, of andersom. 

 

Hoe zit dat dan in 2021?

Wanneer u net een nieuwe CV-ketel heeft aangeschaft, hoeft u deze pas te vervangen wanneer deze kapot gaat. Als dit na 2021 is, kunt u de CV-ketel vervangen voor onder andere een hybride systeem. Tot deze tijd kunt u zich alvast voorbereiden met bovengenoemde maatregelen. 
 

 

Wat kunnen wij voor u doen?

Energiewacht Groep helpt u graag op weg naar energiezuinig wonen. We geven u graag een persoonlijk advies. Laat uw gegevens achter en u wordt dan teruggebeld door een van onze experts. Wilt u alvast weten hoeveel u kunt besparen op gas en elektriciteit? Klik dan hier en laat uw gegevens achter. 

Naam:*
Postcode:*
Straatnaam:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Uw vraag of opmerking:
Ik wil meer informatie over::*
        
Op de hoogte:
  
* Deze velden zijn verplicht