Hoe werkt de teruglevering van zonne-energie?

De energie die wordt opgewekt met zonnepanelen wordt direct gebruikt in uw huishouden. De extra elektriciteit die u opwekt kunt u terugleveren aan het elektriciteitsnet, dit wordt ook wel salderen genoemd. Voor het terugleveren van de extra elektriciteit ontvangt u een vergoeding. Hieronder leest u meer over salderen en het terugleveren van zonne-energie.

 

Teruglevering van zonne-energie, hoe werkt het?

Zoals hierboven al werd genoemd kunt u de energie die zonnepanelen opwekken direct gebruiken in uw huishouden. In de meeste gevallen wekt u meer energie op dan u verbruikt. De extra opgewekte energie wordt dan automatisch teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Wanneer u geen energie opwekt wordt er energie van het elektriciteitsnet afgehaald en weggestreept tegen de energie die u heeft teruggeleverd.

 

Aanmelden voor saldering

Wanneer u zonne-energie teruglevert aan het elektriciteitsnet, komt u in aanmerking voor een vergoeding. Om salderen mogelijk te maken moet u zich aanmelden via energieleveren.nl. Zo zijn de netbeheerder en energieleverancier beide op de hoogte van het terugleveren van de zonne-energie. Hiervoor moet u wel aan de volgende voorwaarden voldoen: 

 

  • U wekt energie op en levert aan het elektriciteitsnet.
  • U heeft een geschikte elektriciteitsmeter (slimme meter).
  • U heeft een kleinverbruiksaansluiting (voor particulier gebruik is dit altijd het geval).

 

Snel en eenvoudig zien hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen? Doe dan de zonnepanelencheck!

 

Doe de zonnepanelencheck!

 

 

 

Salderingsregeling zonnepanelen

De salderingsregeling kunt u zien als een soort subsidie, waarbij de stimulans mede afhankelijk is van de hoogte van de energiebelasting. Het huidige kabinet wil graag de salderingsregeling vervangen door een terugleversubsidie. Minister Wiebes is bezig om de terugleversubsidie vorm te geven. Het doel was om de nieuwe regeling vanaf 2020 in te voeren, maar dit is uitgesteld na de val van het kabinet. Het nieuwe kabinet zal hier een beslissing over moeten nemen. Tot die tijd blijft de salderingsregeling geldig.

 

Om een lange levensduur van de zonnepanelen te kunnen garanderen is een vakkundige installatie van groot belang. Bij Energiewacht zit een gedegen installatie uiteraard in het pakket. Om de daad bij het woord te voegen geven we 25 jaar rendementsgarantie en minimaal 15 jaar productgarantie op de zonnepanelen. 

Stel gerust uw vraag

Heeft u nog vragen over het terugleveren van zonne-energie of de salderingsregeling? Wij helpen u graag. Als u het formulier invult, zullen onze adviseurs contact met u opnemen.

Meer informatie over de beste zonnepanelen van Energiewacht?

Wilt u graag meer weten over de beste zonnepanelen van Energiewacht? Vul het contactformulier in en u ontvangt zo snel mogelijk meer informatie over onze beste zonnepanelen.

 

Naam:
Postcode:*
Huisnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten