Bespaar 50% van uw energieverbruik met een zonneboiler van Energiewacht Groep Meer informatie

Een zonneboiler van Energiewacht Groep

Optimaal comfort en een lagere energierekening. Die aantrekkelijke combinatie is mogelijk door gebruik te maken van een zonneboiler. Met de zonneboiler van Energiewacht Groep bespaart u fors op uw jaarlijkse stookkosten.

 

Zonneboilers worden steeds populairder. Dat is niet verwonderlijk, want met een zonneboiler bespaart u bijna de helft van de benodigde energie om het water in uw huis te verwarmen. Daardoor stoot u 50% minder CO2 uit en dat is uitermate gunstig voor het milieu en uw portemonnee. Een zonneboiler wordt aangesloten op uw dak en de zon verwarmt hem. Daardoor is de boiler zeer duurzaam. Bij onvoldoende zonlicht, zorgt een naverwarmer voor optimaal warm water. U staat dus nooit onder een koude douche. 

 

Hoeveel gaat u besparen?

Zonneboiler onderhoud nodig?

Meer informatie nodig?

 

Zonneboiler: hoe werkt het?  

Een zonneboiler-systeem bestaat uit een zonnecollector, die op uw dak wordt bevestigd en die het zonlicht opvangt. De collector zet het zonlicht om in vloeistof en de boiler pompt het naar een voorraadvat, dat 80 tot 300 liter kraanwater bevat. 

Een warmtewisselaar warmt het water op, waarna uw CV-ketel het via een buizenstelsel naar uw badkamer, radiatoren en kranen transporteert.


Wat levert een zonneboiler op?

Een zonneboiler zorgt voor een gemiddeld huishouden een besparing van ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Zo bespaart bijvoorbeeld een huishouden met 4 personen jaarlijks zo'n 230 m3 gas en 400 kg CO2-uitstoot!
De gasprijs zal in de toekomst alleen maar stijgen, de jaarlijkse opbrengst zal dus naar verwachting ook toenemen. Zo verdient u een zonneboiler ook nog eens sneller terug!

 

Is er ook een subsidie beschikbaar?

Vanaf 1 januari 2017 stijgt de subsidie op zonneboilers flink. Het bedrag hangt af van het type zonneboiler en ligt in 2017 globaal tussen de € 750,- en € 2.000,-. De subsidie voor een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden is ongeveer € 1.100,-. Het rendement op de investering in een zonneboiler is, onder andere door deze subsidie, vergelijkbaar met 3 procent rente op uw spaarrekening.

Tip van Jeroen

‘Een tip! Wanneer u bij Energiewacht Groep een zonneboiler aanschaft helpen wij u met het aanvragen van subsidie. Zo heeft u nergens omkijken naar!’  

 

 

Verleng de levensduur van uw zonneboiler met een onderhoudsabonnement

Zonneboilers vergen in de regel minder onderhoud dan andere warmtebronnen. Toch is periodiek onderhoud door een gespecialiseerde monteur aan te raden, want het houdt uw zonneboiler in topconditie.

Bezuinig niet op het onderhoud en kies voor een Service- en Onderhoudsabonnement van Energiewacht Groep. Daarmee bent u verzekerd van periodiek onderhoud, zodat de boiler altijd optimaal werkt.

Mocht zich een storing voordoen, dan kunt u altijd terugvallen op onze 24-uurs service. Bel onze storingslijn en wij staan binnen 2 uur op de stoep om het defect te verhelpen. Onze adviseur vertelt u graag meer over de mogelijkheden tijdens een gratis adviesgesprek.
 

Ga naar onderhoud

De voordelen van een zonneboiler

Wij zetten de voordelen van een zonneboiler voor u op een rijtje:
 

  • Profiteer van subsidievoordeel op de aanschaf
  • Bespaar 50% aan energieverbruik voor het opwarmen van warm water
  • Jaarlijks gemiddeld 230 m3 besparen aan gasverbruik
  • Uitermate duurzaam. Een zonneboiler stoot geen CO2 uit
  • Minder onderhoud nodig dan traditionele warmte-installaties
  • Optimaal rendement met bijpassend Service- en Onderhoudsabonnementen

Wilt u meer weten over zonneboilers?

Bij Energiewacht Groep snappen wij dat u een zonneboiler niet zomaar aanschaft. Wij helpen u daarom graag bij uw keuze. 

Laat uw gegevens achter en wij voorzien u zo snel mogelijk van meer informatie!


Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
E-mailadres:*
Telefoonnummer:*
Opmerkingen:
Op de hoogte:
  
* Deze velden zijn verplicht