Bespaar 50% van uw energieverbruik met een zonneboiler van Energiewacht
Meer informatie

Een zonneboiler van Energiewacht

Optimaal comfort en een lagere energierekening. Die aantrekkelijke combinatie is mogelijk door gebruik te maken van een zonneboiler. Met de zonneboiler van Energiewacht bespaart u fors op uw jaarlijkse stookkosten.

 

Zonneboilers worden steeds populairder. Dat is niet verwonderlijk, want met een zonneboiler bespaart u bijna de helft van de benodigde energie om het water in uw huis te verwarmen. Daardoor stoot u 50% minder CO2 uit en dat is uitermate gunstig voor het milieu en uw portemonnee. Een zonneboiler wordt aangesloten op uw dak en de zon verwarmt hem. Daardoor is de boiler zeer duurzaam. Bij onvoldoende zonlicht, zorgt een naverwarmer voor optimaal warm water. U staat dus nooit onder een koude douche. 

 

Hoeveel gaat u besparen?

Zonneboiler onderhoud nodig?

Meer informatie nodig?

 

Zonneboiler: hoe werkt het?  

Een zonneboiler-systeem bestaat o.a. uit een zonnecollector. Deze wordt op het dak bevestigd. Hiermee wordt de energie van de zon opgevangen. In de collector zit een vloeistof, die wordt opgewarmd door de zon. De verwarmde vloeistof wordt vervolgens naar een voorraadvat gepompt, dat 80 tot 300 liter water bevat. Een warmtewisselaar warmt het water op, waarna uw CV-ketel het via een buizenstelsel naar uw badkamer, radiatoren en kranen transporteert om uw woning te verwarmen of voor warm water.  
Wat levert een zonneboiler op?

Een zonneboiler zorgt voor een gemiddeld huishouden een besparing van ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Zo bespaart bijvoorbeeld een huishouden met 4 personen jaarlijks zo'n 230 m3 gas en 400 kg CO2-uitstoot! De gasprijs zal in de toekomst alleen maar stijgen, de jaarlijkse opbrengst zal dus naar verwachting ook toenemen. Zo verdient u een zonneboiler ook nog eens sneller terug!

 

Is er ook een subsidie beschikbaar?

De overheid heeft subsidie beschikbaar gesteld voor de aanschaf van zonneboilers. Wilt u uw woning op een duurzame manier gaan verwarmen en daarmee de CO2 uitstoot verlagen? Dan kunt u gebruik maken van de ISDE subsidie. Met deze subsidie krijgt u een deel terug van uw investeringskosten die u heeft gemaakt bij de aanschaf van een warmtepomp, zonneboiler, biomassaketel of pelletkachel. De hoogte van deze subsidie is afhankelijk van het type apparaat en het vermogen en kan oplopen tot wel €1.000,-. 

Tip van Jeroen

‘Wist u dat u met een zonneboiler tot wel 50% aan energieverbruik voor het opwarmen van warm water bespaart? Daarnaast zijn er momenteel aantrekkelijke subsidies beschikbaar op zonneboilers!’  

 

 

Verleng de levensduur van uw zonneboiler met een onderhoudsabonnement

Zonneboilers vergen in de regel minder onderhoud dan andere warmtebronnen. Toch is periodiek onderhoud door een gespecialiseerde monteur aan te raden, want het houdt uw zonneboiler in topconditie.

Bezuinig niet op het onderhoud en kies voor een Service- en Onderhoudsabonnement van Energiewacht. Daarmee bent u verzekerd van periodiek onderhoud, zodat de boiler altijd optimaal werkt.

Mocht zich een storing voordoen, dan kunt u altijd terugvallen op onze 24-uurs service. Bel onze storingslijn en wij staan binnen 2 uur op de stoep om het defect te verhelpen. Onze adviseur vertelt u graag meer over de mogelijkheden tijdens een gratis adviesgesprek.
 

Ga naar onderhoud

De voordelen van een zonneboiler

Wij zetten de voordelen van een zonneboiler voor u op een rijtje:
 

  • Profiteer van subsidievoordeel op de aanschaf
  • Bespaar 50% aan energieverbruik voor het opwarmen van warm water
  • Jaarlijks gemiddeld 230 m3 besparen aan gasverbruik
  • Uitermate duurzaam. Een zonneboiler stoot geen CO2 uit
  • Minder onderhoud nodig dan traditionele warmte-installaties
  • Optimaal rendement met bijpassend Service- en Onderhoudsabonnementen

Wilt u meer weten over zonneboilers?

Bij Energiewacht snappen wij dat u een zonneboiler niet zomaar aanschaft. Wij helpen u daarom graag bij uw keuze. 

Laat uw gegevens achter en wij voorzien u van meer informatie!


Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
E-mailadres:*
Telefoonnummer:*
Opmerkingen:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten