Berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft Opbrengst berekenen op basis van uw verbruik

Berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft

Wanneer u zonnepanelen wilt aanschaffen is het goed om na te gaan hoeveel stroom u op jaarbasis verbruikt. Op basis van uw stroomverbruik berekent Energiewacht Groep hoeveel zonnepanelen er in uw geval nodig zijn. Daarnaast spelen de volgende factoren ook een rol: de keuze van het type zonnepaneel, oriëntatie van uw dak ten opzichte van de zon, de ligging van de woning en de hellingshoek van uw dak.

 

Rekenvoorbeeld: 
Een gemiddeld gezin verbruikt 3.500 kWh per jaar aan stroom. Ze willen jaarlijks de volledige 3.500 kWh aan stroom opwekken met zonnepanelen. Om dit te bereiken hebben ze 4.375 Wp nodig aan vermogen (3.500 kWh / 0.8). Voor dit vermogen hebben ze 36,5 vierkante meter aan zonnepanelen nodig (4.375Wp / 120 Wp/m2). Als een paneel 2 m2 groot is, hebben ze dus 18 panelen nodig.

 

Gratis btw-teruggaveservice t.w.v. € 145,-!

Met een zonnepanelensysteem van Energiewacht Groep kunt u “ondernemer voor de btw” worden. Hierdoor kunt u de btw op aanschaf en montage van uw zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Dit recht ontstaat, omdat u wordt gezien als producent van elektriciteit en dus als ondernemer, die tegen een vergoeding aan uw energieleverancier elektriciteit levert. Bij een gemiddeld zonnepanelensysteem geeft dat een voordeel dat kan oplopen tot € 1.000,-! De terugverdientijd van het systeem loopt hiermee terug met 1-2 jaar.

 

Met onze gratis btw-teruggaveservice t.w.v. € 145,- regelen wij voor u deze teruggave van btw, zodat u nergens omkijken naar heeft.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over hoeveel zonnepanelen u op uw dak dient te plaatsen om het juiste rendement te bereiken? Laat dan uw gegevens achter in het contactformulier. U ontvangt dan zo snel mogelijk meer informatie!

Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:
Op de hoogte:
  
* Deze velden zijn verplicht