Hoe kan ik de btw op zonnepanelen terugvragen? Wij helpen u graag met onze gratis service!
Meer informatie

Hoe kan ik de btw op zonnepanelen terugvragen?

Wanneer u zonnepanelen op of bij uw woning heeft laten monteren, bent u in principe ondernemer voor de btw, indien de energie ook wordt teruggeleverd aan het net. U kunt de btw op de aanschaf en montage daarom terugvragen, maar wat houdt dit eigenlijk in?

 

Btw-teruggaveregeling op zonnepanelen 
In het jaar van aanschaf kan alle btw op de aanschaf en montage van de zonnepanelen teruggevraagd worden, inclusief de btw op de kosten voor de aanvraag. Bij een gemiddeld zonnepanelensysteem levert dat een voordeel op van wel € 800,- tot € 1.000,-!

De terugverdientijd van het systeem loopt hiermee terug met 1-2 jaar.
 

De gratis btw-teruggaveservice (t.w.v. € 149,95) van Energiewacht 

Wanneer u zonnepanelen door Energiewacht heeft laten plaatsen, neemt u contact met ons op om de btw-teruggave in gang te zetten. Wij zetten de volgende zaken, geheel gratis, voor u in werking:

 

1. Wij treden namens u in contact met de Belastingdienst om de btw op uw zonnepanelen terug te vragen;

 

2. Wij melden u aan bij de Belastingdienst als btw-ondernemer en voeren alle correspondentie met de Belastingdienst voor u;

 

3. Wij dienen namens u alle btw-aangiften bij de Belastingdienst in;

 

4. Wij verzoeken namens u aan het einde van het jaar om toepassing van de Kleine Ondernemers Regeling (deze regeling houdt in dat wanneer per jaar minder dan € 1.345 BTW betaald dient te worden, een vrijstelling van toepassing is waardoor er geen BTW betaald hoeft te worden);

 

5. Wij verzoeken namens u om ontheffing van de administratieplicht waardoor u de opvolgende jaren geen btw-aangiften meer hoeft te doen;


6. Wij houden u gedurende het gehele traject via e-mail op de hoogte van de vorderingen.

 

Snel en eenvoudig kijken hoeveel u kunt verdienen met zonnepanelen? Doe de zonnepanelencheck!

 

Doe de zonnepanelencheck!

 

 

Om een lange levensduur van de zonnepanelen te kunnen garanderen is een vakkundige installatie van groot belang. Bij Energiewacht zit een gedegen installatie uiteraard in het pakket. U krijgt tot wel 25 jaar productgarantie en 25 jaar rendementsgarantie vanuit de fabrikant. 

Meer informatie over de btw?

Wilt u meer weten over onze zonnepanelen en de btw-teruggave? Wij helpen u graag! Laat uw gegevens achter en wij voorzien u zo snel mogelijk van meer informatie over onze zonnepanelen en de btw-teruggave.

 

Aanhef:
Voornaam:*
Tussenvoegsel:
Achternaam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Gemeente:
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten