Energiemeter en zonnepanelen Hoe werkt dit?

Energiemeter en zonnepanelen

Met de zonnepanelen van Energiewacht Groep wekt u uw eigen groene energie op. U levert energie aan het elektriciteitsnet. Een energiemeter in de meterkast houdt bij hoeveel energie u aan het net levert en hoeveel u zelf verbruikt.

 

Salderen: U levert meer dan u gebruikt
Wanneer u meer energie levert dan u gebruikt, wordt dit verrekend met uw energierekening. Dit heet salderen. Uw energiemeter zal in dat geval teruglopen in plaats van oplopen.

 

Energiemeter in uw meterkast

De energie die u opwekt wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Om er voor te zorgen dat dit op de juiste manier wordt verrekend, wordt dit bijgehouden door de energiemeter in uw meterkast. Het beste is een draaischijfmeter of digitale meter met teruglevertelwerk. 

 

Wanneer u zonnepanelen aanschaft, is het belangrijk te controleren welk type energiemeter in uw meterkast is verwerkt. U bent te allen tijde verplicht om bij uw netwerkbeheerder aan te geven dat u zonnepanelen gaat installeren. Uw netbeheerder kan zo ook tijdig controleren of uw energiemeter vervangen moet worden.

 

 

Hoeveel leveren mijn zonnepanelen op?

Wilt u meten hoeveel energie uw zonnepanelen opleveren? Dat kan natuurlijk. Met apps en via een speciale online omgeving kunt u precies bijhouden hoeveel energie uw zonnepanelen opleveren. Onze adviseur vertelt u hier graag meer over. 

 

Wij helpen u graag!

Bij Energiewacht Groep snappen wij dat u zonnepanelen niet zomaar aanschaft en dat u graag wilt weten wat zonnepanelen op uw woning opbrengen. Wij helpen u daarom graag bij het maken van uw keuze. Schaft u zonnepanelen aan bij Energiewacht Groep? Dan profiteert u van onze gratis btw-teruggaveservice t.w.v. € 145,-. Zo heeft u nergens meer omkijken naar!

Meer informatie over onze zonnepanelen en energiemeters?

Wilt u meer weten over energiemeters of zonnepanelen? Laat dan uw contactgegevens in het formulier achter. U ontvangt dan zo snel mogelijk meer informatie.

 

Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:
Op de hoogte:
  
* Deze velden zijn verplicht