Energiemeter en zonnepanelen Hoe werkt dit?
Meer informatie

Energiemeter en zonnepanelen

Met zonnepanelen van Energiewacht wekt u uw eigen groene energie op. Een energiemeter in de meterkast houdt bij hoeveel energie u aan het net levert en hoeveel u zelf verbruikt.

 

Salderen: U levert meer dan u gebruikt
Wanneer u meer energie levert dan u gebruikt, wordt dit verrekend met uw energierekening. Dit heet salderen. Uw energiemeter zal in dat geval teruglopen in plaats van oplopen.

 

Energiemeter in uw meterkast

De energie die u opwekt wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Om er voor te zorgen dat dit op de juiste manier wordt verrekend, wordt dit bijgehouden door de energiemeter in uw meterkast. Het beste is een draaischijfmeter of digitale meter met teruglevertelwerk. 

 

Wanneer u zonnepanelen aanschaft, is het belangrijk te controleren welk type energiemeter in uw meterkast is verwerkt. U bent verplicht om bij uw netwerkbeheerder aan te geven dat u zonnepanelen gaat installeren. Uw netbeheerder kan zo ook tijdig controleren of uw energiemeter vervangen moet worden.

 

Hoeveel leveren mijn zonnepanelen op?

Wilt u meten hoeveel energie uw zonnepanelen opleveren? Dat kan natuurlijk. Met apps en via een speciale online omgeving kunt u precies bijhouden hoeveel energie uw zonnepanelen opleveren. Onze adviseur vertelt u hier graag meer over. 

Snel en eenvoudig kijken hoeveel u kunt verdienen met zonnepanelen? Doe de zonnepanelencheck!

 

Doe de zonnepanelencheck!

 

Om een lange levensduur van de zonnepanelen te kunnen garanderen is een vakkundige installatie van groot belang. Bij Energiewacht zit een gedegen installatie uiteraard in het pakket. U krijgt vanuit de fabrikant 25 jaar rendementsgarantie en tot wel 25 jaar productgarantie op de zonnepanelen en omvormer. 

 

Meer informatie over onze zonnepanelen en energiemeters?

Wilt u meer weten over energiemeters of zonnepanelen? Laat dan uw contactgegevens in het formulier achter. U ontvangt dan zo snel mogelijk meer informatie.

 

Aanhef:
Voornaam:*
Tussenvoegsel:
Achternaam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Gemeente:
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten