Kunnen zonnepanelen op een plat dak? Energiewacht regelt het voor u!
Meer informatie

Kunnen zonnepanelen op een plat dak?

Zonnepanelen plaatsen op een plat dak vereist meer installatiewerk dan het plaatsen van zonnepanelen op een schuin dak, maar is zeker niet onmogelijk. Bij het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak dient rekening gehouden te worden met de volgende punten:


1. Montagesystemen
Er is een extra montagesysteem nodig om de zonnepanelen met de juiste hellingshoek te installeren op een plat dak. Energiewacht beschikt over verschillende montagesystemen, zodat op elk plat dak zonnepanelen kunnen worden geïnstalleerd.

 

2. Tussenafstand en montagehoek 
Om schaduwval door de eigen panelen te voorkomen is een juiste tussenafstand essentieel. Energiewacht installeert de zonnepanelen op een plat dak onder een hoek die tussen 10 tot 35 graden ligt. De hoek wordt bepaald op basis van het dakoppervlak en het aantal panelen wat hier geplaatst kan worden. Hoe kleiner deze hoek is, hoe kleiner de tussenafstand kan zijn. Samen met de adviseur bepaalt u de ideale samenstelling van uw zonnepanelensysteem.

 

3. Ballast
Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren met de zonnepanelen op een plat dak, bijvoorbeeld met sterke wind, is ballast nodig. Dit wordt aangebracht in de onderconstructie van de zonnepanelen. Dit kan met tegels, betonbandjes of grind.

 

4. Dakrand
Wanneer zonnepanelen op een plat dak worden geïnstalleerd is de afstand tot de dakrand van groot belang. Langs de dakrand kunnen bij harde wind wervelwinden ontstaan. De zonnepanelen krijgen het daardoor zwaar te verduren. Energiewacht adviseert om de zonnepanelen op minimaal 0,5 tot 1 meter van de dakrand te installeren.

 

5. Vergunningen 
U kunt zonnepanelen op uw dak vergunningsvrij plaatsen, mits het niet gaat om een Rijks-, provinciaal of gemeentelijk monument of wanneer uw dak in een beschermd stads- of dorpsgezicht ligt.

 

Snel en eenvoudig kijken hoeveel u kunt verdienen met zonnepanelen? Doe de zonnepanelencheck!

Doe de zonnepanelencheck!

 

Om een lange levensduur van de zonnepanelen te kunnen garanderen is een vakkundige installatie van groot belang. Bij Energiewacht zit een gedegen installatie uiteraard in het pakket. U krijgt 25 jaar rendementsgarantie en tot wel 25 jaar productgarantie van de fabrikant op de zonnepanelen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze zonnepanelen op een plat dak? Wij voorzien u graag van meer informatie. Vul het contactformulier in en u ontvangt zo snel mogelijk meer informatie over zonnepanelen installeren op een plat dak.

 

Aanhef:
Voornaam:*
Tussenvoegsel:
Achternaam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Gemeente:
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht

Gratis btw-teruggaveservice t.w.v. € 149,95!

Met een zonnepanelensysteem van Energiewacht kunt u “ondernemer voor de btw” worden. Hierdoor kunt u de btw op aanschaf en montage van uw zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Dit recht ontstaat, omdat u wordt gezien als producent van elektriciteit en dus als ondernemer, die tegen een vergoeding aan uw energieleverancier elektriciteit levert. Bij een gemiddeld zonnepanelensysteem geeft dat een voordeel dat kan oplopen tot € 1.000,-! De terugverdientijd van het systeem loopt hiermee terug met 1-2 jaar.

 

Met onze gratis btw-teruggaveservice t.w.v. € 149,95 regelen wij voor u deze teruggave van btw, zodat u nergens omkijken naar heeft.

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten