Wat is het zonnepanelen rendement? Wij zetten alles voor u op een rijtje

Wat is het zonnepanelen rendement?

Het rendement geeft weer hoe winstgevend zonnepanelen zijn. Zonnepanelen zijn de laatste jaren goedkoper geworden en dankzij de ontwikkelingen op technisch gebied geven de panelen een hogere opbrengst. De zonnepanelen van Energiewacht Groep leveren 280 Wp of zelfs 300 Wp. Het investeren in zonnepanelen is daardoor erg aantrekkelijk.

 

Investering vs. rendement zonnepanelen

Wanneer u op dit moment zonnepanelen aanschaft is het rendement op deze investering vergelijkbaar met een rente van 6% op een spaarrekening. De gemiddelde rente op een spaarrekening ligt nu onder de 0,5%. Het is dus winstgevender om uw spaargeld te investeren in zonnepanelen, dan het op uw spaarrekening te laten staan.

 

Factoren voor rendement

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van enkele factoren:


Soort zonnepaneel
Het rendement is afhankelijk van het soort zonnepanelen. Energiewacht Groep heeft enkel monokristallijne zonnepanelen in haar assortiment. Deze panelen beschikken over het hoogste rendement.

 

Plaatsing
Het hoogste rendement van uw zonnepanelen wordt bepaald door de oriëntatie en hellingshoek.

 

Weersomstandigheden
Naast het aantal zonuren en de intensiteit van het zonlicht, is ook de temperatuur van belang.

 

Leeftijd
Zonnepanelen hebben een levensduur van minstens 25 jaar. De eerste 10 jaar leveren de zonnepanelen het hoogste rendement. Na 25 jaar zal het zonnepaneel nog zo’n 80% opleveren ten opzichte van het oorspronkelijke rendement.

 

Vuil
Het meeste vuil wordt automatisch door de regen van de panelen afgespoeld. Vuil dat blijft hangen kan een negatief effect hebben op het rendement. Daarom raden wij aan om uw panelen 1 á 2 keer per jaar te controleren op hardnekkig vuil.

 

 

Wij helpen u graag!

Bij Energiewacht Groep snappen wij dat u zonnepanelen niet zomaar aanschaft en dat u graag wilt weten wat zonnepanelen op uw woning opbrengen. Wij helpen u daarom graag bij het maken van uw keuze. Schaft u zonnepanelen aan bij Energiewacht Groep? Dan profiteert u van onze gratis btw-teruggaveservice t.w.v. € 145,-. Zo heeft u nergens meer omkijken naar! 

Meer informatie over het rendement van zonnepanelen?

Wilt u graag meer weten over het rendement van zonnepanelen? Vul uw gegevens in en u ontvangt zo snel mogelijk meer informatie!

 

Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:
Op de hoogte:
  
* Deze velden zijn verplicht