Wat is het zonnepanelen rendement? Wij zetten alles voor u op een rijtje Meer informatie

Wat is het rendemenent van zonnepanelen?

Het rendement geeft weer hoe winstgevend zonnepanelen zijn. Zonnepanelen zijn de laatste jaren goedkoper geworden en dankzij de ontwikkelingen op technisch gebied geven de panelen een hogere opbrengst. De zonnepanelen van Energiewacht Groep leveren 320 Wp.Het investeren in zonnepanelen is daardoor erg aantrekkelijk.

 

Van welke factoren is het rendement afhankelijk?

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van enkele factoren:


Soort zonnepaneel
Het rendement is afhankelijk van het soort zonnepanelen. Energiewacht Groep heeft enkel monokristallijne zonnepanelen in haar assortiment. Deze panelen beschikken over het hoogste rendement.

 

Plaatsing
Het rendement van uw zonnepanelen wordt bepaald door de oriëntatie op de zon en de hellingshoek van het dak.

 

Weersomstandigheden
Naast het aantal zonuren en de intensiteit van het zonlicht, is ook de temperatuur van belang.

 

Leeftijd
Zonnepanelen hebben een levensduur van minstens 25 jaar. De eerste 10 jaar leveren de zonnepanelen het hoogste rendement. Na 25 jaar zal het zonnepaneel nog zo’n 80% opleveren ten opzichte van het oorspronkelijke rendement.

 

Vuil
Het meeste vuil wordt automatisch door de regen van de panelen afgespoeld. Vuil dat blijft hangen kan een negatief effect hebben op het rendement. Daarom raden wij aan om uw panelen 1 á 2 keer per jaar te controleren op hardnekkig vuil.

 

Snel en eenvoudig kijken hoeveel u kunt verdienen met zonnepanelen? Doe de zonnepanelencheck!

 

Doe de zonnepanelencheck!

 

Om een lange levensduur van de zonnepanelen te kunnen garanderen is een vakkundige installatie van groot belang. Bij Energiewacht Groep zit een gedegen installatie uiteraard in het pakket. Om de daad bij het woord te voegen geven we 25 jaar rendementsgarantie en 12 jaar productgarantie op de zonnepanelen en omvormers.

Meer informatie over het rendement van zonnepanelen?

Wilt u graag meer weten over het rendement van zonnepanelen? Vul uw gegevens in en u ontvangt zo snel mogelijk meer informatie!

 

Aanhef:
Voornaam:*
Tussenvoegsel:
Achternaam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Gemeente:
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:

Energiewacht Groep verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht

 

Investering versus rendement zonnepanelen

Wanneer u op dit moment zonnepanelen aanschaft is het rendement op deze investering vergelijkbaar met een rente van 6% op een spaarrekening. De gemiddelde rente op een spaarrekening ligt nu onder de 0,5%. Het is dus winstgevender om uw spaargeld te investeren in zonnepanelen, dan het op uw spaarrekening te laten staan.