Heeft schaduw invloed op zonnepanelen? Met optimizers toch optimaal rendement Meer informatie

Heeft schaduw invloed op zonnepanelen?

Wanneer we het hebben over het plaatsen van zonnepanelen is iedere situatie verschillend. Zo dient er onder andere rekening gehouden te worden met schaduwvorming omdat er bijvoorbeeld een rij bomen in de buurt van de woning staat. Energiewacht Groep houdt hier rekening mee bij het plaatsen van zonnepanelen, zodat de meest optimale positie op het dak wordt gekozen.

 

Optimaal rendement van  zonnepanelen, ook in geval van schaduwvorming 

In sommige gevallen is schaduwvorming niet te voorkomen. Om te zorgen dat uw zonnepanelen optimaal blijven werken sluiten we de panelen aan op een optimizer. Bij een standaard zonnepaneleninstallatie worden de panelen namelijk in string (in een serie) aangesloten en zijn daardoor niet individueel te regelen. In het geval van schaduwvorming op één van de zonnepanelen wordt de hele string beïnvloed. Met SolarEdge optimizers van Energiewacht Groep is het wel mogelijk ieder zonnepaneel afzonderlijk te regelen. De voordelen:
1. Elk zonnepaneel werkt afzonderlijk zodat deze elkaar niet negatief beïnvloeden bij schaduwvorming;
2. Uw systeem werkt veiliger doordat de optimizers de zonnepanelen beveiligen, door ze automatisch uit te schakelen bij hoge temperaturen of beschadigde kabels;
3. De omvormer gaat dubbel zo lang mee;
4. Voorkomt 6 tot 16% opbrengstverlies;
5. De opbrengst van ieder afzonderlijk zonnepaneel inzichtelijk.

 

Meer informatie over zonnepanelen en schaduwvorming?

Vul uw gegevens in en wij voorzien u zo snel mogelijk van meer informatie over zonnepanelen en eventuele schaduwvorming!

 

Naam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:
Op de hoogte:
  
* Deze velden zijn verplicht