Heeft schaduw invloed op zonnepanelen? Met optimizers toch optimaal rendement
Meer informatie

Heeft schaduw invloed op zonnepanelen?

Wanneer we het hebben over het plaatsen van zonnepanelen is iedere situatie verschillend. Zo dient er onder andere rekening gehouden te worden met schaduwvorming, als er bijvoorbeeld een rij bomen in de buurt van de woning staat. Energiewacht houdt hier rekening mee bij het plaatsen van de zonnepanelen, zodat de meest optimale positie op het dak wordt gekozen.

 

Optimaal rendement van  zonnepanelen, ook in geval van schaduwvorming 

In sommige gevallen is schaduwvorming niet te voorkomen. Om te zorgen dat uw zonnepanelen optimaal blijven werken sluiten we de panelen aan op een optimizer. Bij een standaard zonnepaneleninstallatie worden de panelen namelijk in string (in een serie) aangesloten en zijn daardoor niet individueel te regelen. In het geval van schaduwvorming op één van de zonnepanelen wordt de hele string beïnvloed. Met SolarEdge optimizers van Energiewacht is het wél mogelijk ieder zonnepaneel afzonderlijk te regelen. De voordelen hiervan zijn:
1. Elk zonnepaneel werkt afzonderlijk, zodat ze elkaar niet negatief beïnvloeden bij schaduwvorming
2. Uw systeem werkt veiliger, doordat de optimizers de zonnepanelen beveiligen door ze automatisch uit te schakelen bij hoge temperaturen of beschadigde kabels
3. De omvormer gaat dubbel zo lang mee
4. Een optimizer voorkomt 6 tot 16% opbrengstverlies
5. De opbrengst van ieder afzonderlijk zonnepaneel is inzichtelijk

 

Snel en eenvoudig kijken hoeveel u kunt verdienen met zonnepanelen? Doe de zonnepanelencheck!

 

Doe de zonnepanelencheck!

 

Om een lange levensduur van de zonnepanelen te kunnen garanderen is een vakkundige installatie van groot belang. Bij Energiewacht zit een gedegen installatie uiteraard in het pakket. U krijgt vanuit de fabrikant 25 jaar rendementsgarantie en tot wel 25 jaar productgarantie op de zonnepanelen en omvormer. 

 

Meer informatie over zonnepanelen en schaduwvorming?

Vul uw gegevens in en wij voorzien u zo snel mogelijk van meer informatie over zonnepanelen en eventuele schaduwvorming!

 

Aanhef:
Voornaam:*
Tussenvoegsel:
Achternaam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Gemeente:
Emailadres:*
Telefoonnummer:*
Uw jaarlijks stroomverbruik (in kWh):
Opmerkingen:

Energiewacht verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

Actiemails:
 
Nieuwsbrief:
 
* Deze velden zijn verplicht

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten